streda, 12. júna 2013

Rýchle 10-minútové cestoviny


Mám rada rýchle jedlá, s ktorými sa nemusím dlho babrať a toto je jedno z najrýchlejších, pre hladošov a pažrošov ako stvorené. Hlavne na jar a v lete máme k dispozícii toľko úžasných, čerstvých, farebných a chutných surovín, že je až radosť z nich niečo stvoriť. V tomto prípade stačí naozaj málo, šup šup a hotovo :)





Potrebujeme (pre 2 osoby):

1 balenie celozrnných špaldových cestovín (250 g)
pol balíčka baby špenátu (cca 150 g)
4-5 strúčikov cesnaku
olivový olej
soľ, čierne alebo biele korenie, kajenskú papriku
cherry paradajky - 10-15 ks
olivy podľa chuti
čerstvú bazalku
strúhaný parmezán


Postup:

1. Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody. Medzitým si na panvici rýchlo orestujeme prelisovaný cesnak na olivovom oleji - cesnak nesmie zhnednúť, inak zhorkne. Na cesnak hodíme umytý a odkvapkaný špenát, okoreníme mletým čiernym korením a kajenskou paprikou (kajenský pepř alebo chilli) a chvíľku restujeme, kým sa špenát úplne nescvrkne a odstavíme.

2. Cherry paradajky prekrojíme na štvrťky a olivy na polovičky. Uvarené cestoviny scedíme (samozrejme nepremývame), preložíme na panvicu k špenátu, pridáme paradajky, olivy, parmezán a dobre premiešame. Podľa chuti môžeme prípadne dosoliť.

3. Na tanieri ozdobíme lístkami bazalky.


Dobrú chuť! :)



4 komentáre:

  1. jé-tyhle těstoviny bych chtěla někdy vyzkoušet-mam ráda nějaké "nekaždodenní"
    Taky miluju jídla co sou rychle:p
    (mňam-s čerstvou bazalkou!^^ta dneska vlezla i do mých muffinů jak sis všimla jistě:p)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) všimla všimla, ešteže je v kvetináči vždy po ruke :)

      Odstrániť
  2. mňam, vyzerajú uplne skvelo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rýchlovka, čo chladnička dala, ale dobrá :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár, veľmi sa z nich teším :)