streda, 26. júna 2013

Quiche à la pizza


Pôvodný plán bola pizza, ale keďže na kysnutie cesta nepoužívam droždie, ale kvások a na 5-6 hodinové kysnutie cesta nebol čas (lebo veď hlad), rozhodla som sa pre jednoduchšiu verziu, čiže quiche. Cesto na quiche som robila rovnako ako v predchádzajúcich receptoch, napr. tu, a na zvyšok som použila:

3 veľké paradajky
cibuľu
olivový olej
2-3 strúčiky cesnaku
sušenú bazalku, oregano
mleté čierne korenie, soľ
niekoľko cherry paradajok (7-8 ks)
kvalitný salám (môže byť aj šunka, prosciutto crudo a pod)
mozzarella (ja som mala mini mozzarellky)
čerstvá bazalka



Postup:

1. Cesto na quiche predpečieme.

2. Tri veľké paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme a nakrájame na kocky. Nakrájanú cibuľu orestujeme na olivovom oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájané paradajky, soľ, korenie, sušené bylinky a varíme (cca 15 minút), kým sa z paradajok neodparí voda. Potom rozmixujeme ponorným mixérom na omáčku.

3. Omáčkou potrieme predpečené cesto. Na omáčku poukladáme kolieska salámy, na kolieska nakrájané cherry paradajky a mozzarellu (samozrejme paradajky aj mozzarella môžu byť aj veľké.) Pečieme 20-30 minút na 200°C, aby sa mozzarella roztopila a zozlatla. Na koniec ozdobíme natrhanými lístkami čerstvej bazalky.


Dobrú chuť! :)


9 komentárov:

  1. ta vyzera teda užasne musim niekedy vyskúšať

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkné, pěkné. Že bych se zastavila na kus řeči? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No to sú chúťky, asi budem tvoj blog navštevovať len cez deň a nie takto neskoro v noci:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O polnoci čumieť na jedlo asi nie je ten najlepší nápad veru :D

      Odstrániť
  4. hmm mňam, vyzerá to priam božsky:) ani sa nedivím, že rýchlo zmizol:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár, veľmi sa z nich teším :)